Anna Tapion Koulu
Opit elämään!
innostava sisäoppilaitos 7-9. luokkalaisille

Jatko-opinnot

Jatko-opinnot ja yhteishaku

Ammatilliseen peruskoulutukseen ja lukiokoulutukseen haetaan yhteishaussa. Haku tapahtuu internetin kautta osoitteessa www.opintopolku.fi. Nettihaku sisältää ajankohtaiset koulutustarjontatiedot ja ohjaa hakemista. Sieltä löytyy tarkempia ohjeita ja vinkkejä yhteishakuun.

 

Yhteishaun 2019 aikataulu:

Hakuaika: 19.2.-12.3.2019.  Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 13.6.2019. Kevään yhteishaussa vapaaksi jääneille paikoille voi hakea kesän lisähaussa.

Kevään 2019 muut tärkeät päivämäärät:

13.3.-3.4.2019 voit hakea erityisopetuksena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen.

Huhti-toukokuussa pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet.

13.6.2019 jälkeen saat kirjeen yhteishaun tuloksista. Opo on tavoitettavissa tuolloin numerosta 0400-663346.

Varmista saamasi opiskelupaikka viimeistään 27.6.2019.

Jos jäät ilman opiskelupaikkaa:

21.5.-23.7.2019 voit hakea perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen.

Lisähaussa voit hakea vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja, kesän ja syksyn aikana.

Joihinkin koulutuksiin on valintakoe. Miten homma toimii?

Ammatilliset oppilaitokset:

Hakija kutsutaan valintakokeeseen kirjeitse. Valintakokeet pidetään pääsääntöisesti huhti-toukokuussa. Valintakokeesta voi saada lisäpisteitä. Lopullinen valinta koulutukseen tapahtuu peruskoulun päättötodistuksen ja valintakokeen pistemäärän perusteella. Poikkeuksena on kulttuuri- ja liikunta-ala, joihin opiskelijat valitaan valintakokeesta saadun pistemäärän perusteella.

Lukiokoulutus:

Jos oppilas hakee lukiokoulutukseen, johon on valintakoe, kaikki hakijat osallistuvat valintakokeeseen. Valintakokeeseen ei yleensä tule kirjallista kutsua, vaan hakijan on itse huolehdittava, että hän menee paikalle oikeaan aikaan ja määrätyt varusteet mukanaan. Joihinkin valintakokeisiin voi myös olla ennakkoilmoittautuminen. Valintakoepäivä ja niihin liittyvä ohjeistus ilmoitetaan oppilaitoksen www-sivuilla ja/tai oppilaitoksen esitteessä. Valintakokeesta voi saada lisäpisteitä. Lopullinen valinta koulutukseen tapahtuu peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon ja valintakokeen pistemäärän perusteella. Valintakokeesta voi maksimissaan saada 50% pisteistä.


Sanottua

”Anna Tapio is a great place where you meet amazing people!”

- Salla Nappari 7B